Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su (200ml)
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı irmik
- 4 yumurta
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker (250ml bardak)
- 2 su bardağı su
- Bir dilim limon
Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için; tencereye şeker, su, bir dilim limon ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp kısık ateşte 20 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbetimiz soğuk olacak.
- Tatlının hamuru için; su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın.
- Unu ekleyip hızlıca tahta kaşıkla iyice karıştırın 2 dakika kadar pişirin. Ocaktan alalım.
- Hamuru oda sıcaklığına gelene karar dinlendirip mikserle veya hamur makinesinde teker teker yumurtaları ekleyi.
- En son 2 yemek kaşığı irmiği de ekleyip karıştırın. Sıvı yağımızı geniş bir tavaya alın.
- Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve soğuk yağa sıkıp makasla kesin.
- Ocağa alıp kısık ateşte nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve 1-2 dakika bekletip kevgir yardımıyla çıkarın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder