7 Şubat 2021 Pazar

Tulumba Tatlısı Tarifi

 

Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su (200ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 4 yumurta

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker (250ml bardak)
  • 2 su bardağı su
  • Bir dilim limon

    Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti için; tencereye şeker, su, bir dilim limon ekleyelim.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp kısık ateşte 20 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbetimiz soğuk olacak.
  • Tatlının hamuru için; su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın.
  • Unu ekleyip hızlıca tahta kaşıkla iyice karıştırın 2 dakika kadar pişirin. Ocaktan alalım.
  • Hamuru oda sıcaklığına gelene karar dinlendirip mikserle veya hamur makinesinde teker teker yumurtaları ekleyi.
  • En son 2 yemek kaşığı irmiği de ekleyip karıştırın. Sıvı yağımızı geniş bir tavaya alın.
  • Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve soğuk yağa sıkıp makasla kesin.
  • Ocağa alıp kısık ateşte nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve 1-2 dakika bekletip kevgir yardımıyla çıkarın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder