Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 150 gram teremyağ (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı şeker (200 ml)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için ;
- 4 – 5 adet orta boy elma
- 50 gram teremyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
- Önce hamurumuz için; Teremyağ ile şekeri iyice birbirine yedirelim.
- Sonra yoğurt, yumurta ve sirkeyi de katıp özleştirelim (benim gibi kıtır tercih edenlere sirkeyi tavsiye ediyorum yoksa zorunlu değil ).
- Sonra unumuzu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ,3 bardak undan sonra kontrollü olun unun markasına göre farklılık gösterebilir ben 3, 5 su bardağı un kullandım.
- Kulak memesi kıvamından biraz daha sıkı bir hamur elde edelim ve onu yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz dinlenirken elmalarımızı soyup rendeleyelim 50 gram teremyağ, 2 kaşık toz şeker ile suyunu çekene kadar pişirelim altını kapattıktan sonra ceviz içi ve tarçını ilave edip soğumaya bırakalım.
- Güzelce dinlenen hamurumuzdan yarısından daha küçük bir parça ayıralım.
- Büyük olan parçamızı merdane ile yarım cm kalınlığında açalım.
- Güzelce yağladığımız tart kalıbımıza yerleştirip üstten artan kenarları keselim dibine çatalla batırıp havasını alalım.
- Soğuyan elmalı harcımızı üzerine yayalım.
- Şimdi sırada kafeste; Hamurumuzdan ayırdığımız küçük parçamızı merdane ile açalım ( yarım cm den daha ince olsun ) sonra oklavamızın genişliği kadar şeritler keselim şeritleri fotoğraftaki gibi elmalarımızın üzerine yerleştirelim (ben alttaki hamurun fazlalıklarını kesmedim o yüzdende pişince biraz kalın oldu size tavsiyem kesin ) (hamurunuzdan artarsa sizde kenarlarını saç örgü ile kapatabilirsiniz).
- 180 derece ısıtılmış alt üst ayar fırınımızda 25 dk pişirmeye yolluyoruz.
- Soğuyan turtamıza pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Bildiğim tüm püf noktaları ile anlatmaya çalıştım arkadaşlar.
Çok aşamalı uzun bir tarif gibi oldu ama gözünüz korkmasın o kadarda zor değil.
Yapacak olan arkadaşlara kolay gelsin diyorum.
Afiyet olsun 🙋♀️ 😘.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder