10 Şubat 2021 Çarşamba

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 150 gram teremyağ (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı şeker (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için ;

  • 4 – 5 adet orta boy elma
  • 50 gram teremyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  • Önce hamurumuz için;  Teremyağ ile şekeri iyice birbirine yedirelim.
  • Sonra yoğurt, yumurta ve sirkeyi de katıp özleştirelim (benim gibi kıtır tercih edenlere sirkeyi tavsiye ediyorum yoksa zorunlu değil ).
  • Sonra unumuzu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ,3 bardak undan sonra kontrollü olun unun markasına göre farklılık gösterebilir ben 3, 5 su bardağı un kullandım.
  • Kulak memesi kıvamından biraz daha sıkı bir hamur elde edelim ve onu yarım saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Hamurumuz dinlenirken elmalarımızı soyup rendeleyelim 50 gram teremyağ, 2 kaşık toz şeker ile suyunu çekene kadar pişirelim altını kapattıktan sonra ceviz içi ve tarçını ilave edip soğumaya bırakalım.
  • Güzelce dinlenen hamurumuzdan yarısından daha küçük bir parça ayıralım.
  • Büyük olan parçamızı merdane ile yarım cm kalınlığında açalım.
  • Güzelce yağladığımız tart kalıbımıza yerleştirip üstten artan kenarları keselim dibine çatalla batırıp havasını alalım.
  • Soğuyan elmalı harcımızı üzerine yayalım.
  • Şimdi sırada kafeste; Hamurumuzdan ayırdığımız küçük parçamızı merdane ile açalım ( yarım cm den daha ince olsun ) sonra oklavamızın genişliği kadar şeritler keselim şeritleri fotoğraftaki gibi elmalarımızın üzerine yerleştirelim (ben alttaki hamurun fazlalıklarını kesmedim o yüzdende pişince biraz kalın oldu size tavsiyem kesin ) (hamurunuzdan artarsa sizde kenarlarını saç örgü ile kapatabilirsiniz).
  • 180 derece ısıtılmış alt üst ayar fırınımızda 25 dk pişirmeye yolluyoruz.
  • Soğuyan turtamıza pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
  • Bildiğim tüm püf noktaları ile anlatmaya çalıştım arkadaşlar.

    Çok aşamalı uzun bir tarif gibi oldu ama gözünüz korkmasın o kadarda zor değil.

    Yapacak olan arkadaşlara kolay gelsin diyorum.

    Afiyet olsun 🙋‍♀️ 😘.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder