Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy karnabahar
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Kaşar peynir rendesi
- Tuz, pulbiber
Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Karnabaharları çiçek çiçek koparılarak tuzlu suda haşlanır.
- Derince bir kapta kaşar peyniri hariç tüm malzeme karıştırılır.
- Haşlanan karnabaharlar hazırlanmış olan sosa batırılıp yağlanmış borcama dizilir ( harç artarsa üzerine dökebilirsiniz)
- Üzerine 1-2 parça katı yağ koyup (ben yağ kullanmadım) 200 derecede 20 dakika kadar fırında pişirilir.
- Daha sonra kaşarlar eklenerek tekrar fırına sürülür.
- Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…
- Karnabaharların haşlanması önemli bir püf noktadır. Tuzlu suda haşlanmalıdır.
- Karnabaharların piştiğini bıçak yardımı ile kolay kesiliyorsa süzgeç ile suyu dökülmelidir.
- Hazırladığımız sosu iyice harmanlanıncaya kadar karıştıralım.
- İlk sıcaklığı giden karnabaharları hazırladığımız sosa iyice bulanmalı dır.
- Fırında pişen karnabaharların üzerine kaşar peyniri eriyene kadar bekletilir.
- Fırında karnabaharları sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Afiyet olsun.
- Yaklaşık 1 tabak orta boy karnabahar tarifi 213 kaloridir. Fırında karnabaharın yağ miktarı azaltılarak sebze yemeği yerine tüketilebilir. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder