En Doğalından Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı çiğ fındık (yaklaşık 200 g)
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı (varsa fındık yağı veya hindistan cevizi yağı daha iyi olur)
En Doğalından Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi Yapılışı
- Çiğ fındıkları daha lezzetli olmaları ve kabuklarından ayırmak için bir tavada yakmadan, orta ateşte kavuruyoruz. Soğuyunca kabuklarından ayırıyoruz.
- Ayıkladığımız fındıkları mutfak robotuna alıyoruz ve 1-2 dk çekiyoruz.
- Kapağını açıp kenarda toplanan parçalarını sıyırıp karıştırıyoruz.
- Tekrar 1-2 dk çekiyoruz. Aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- 2 yemek kaşığı bal ekleyip yine 1-2 dk çekiyoruz.
- Sürülebilir kıvama gelinceye kadar sıvı yağ ekliyoruz (ben toplamda 3 yemek kaşığı kullandım).
- Son kez robottan geçiriyoruz ve küçük bir kavanoza aktarıyoruz.
- Buz dolabında muhafaza ediyoruz. Bekledikçe üzerine yağ birikiyor, bu durum gayet normal. Afiyet olsun😊👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder