6 Şubat 2021 Cumartesi

Simit Aşı Ve Yoğurtlu Kuru Patlıcan Salatası- Denenmeye Değer Garanti İki Tarif √ Tarifi

 

Simit Aşı Ve Yoğurtlu Kuru Patlıcan Salatası- Denenmeye Değer Garanti İki Tarif √ Tarifi İçin Malzemeler

  • Yoğurtlu kuru patlıcan salatası malzemeleri;
  • 1 kase kuru patlıcan
  • Haşlamak için 3 bardak su
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Simit aşı malzemeleri;

  • 1 büyük soğan
  • 120 ml zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Simit Aşı Ve Yoğurtlu Kuru Patlıcan Salatası- Denenmeye Değer Garanti İki Tarif √ Tarifi Yapılışı

  • Yoğurtlu kuru patlıcan salatası; patlıcan salatamız için uygun bir tencereye 1 kase kuru patlıcan ve 3 bardak suyu alalım, kısık ateşte patlıcanları 15 dk haşlayalım.
  • Haşlanan patlıcanları süzelim ve soğuk su ile yıkayalım.
  • Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve iri doğranmış 1 diş sarımsağı alalım.
  • Sarımsakları 15-20 saniye yakmadan kavuralım, patlıcanları ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim güzelce karıştıralım.
  • 3-4 dakika kavurduktan sonra servis tabağına alalım soğumaya bırakalım.
  • Bir kasede 6 yemek kaşığı yoğurt, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu güzelce karıştıralım ve soğuyan patlıcanlarımızın üzerine dökelim.
  • Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı hafif ısıtalım 1 tatlı kaşığı pul biberi yakmadan kavuralım ve yoğurdun üzerine gezdirelim.
  • Artık patlıcan salatamız hazır. Geçelim simit aşı tarifine.
  • Simit aşı ; uygun bir tencereye 120 ml zeytinyağını alalım üzerine 1 büyük soğanı ince ince doğrayıp ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  • Pembeleşmeye başlayan soğanlarımıza 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edelim. (benim salçam katı olduğu için yarım su bardağı sıcak su ilave ettim)
  • Soğan ve salçamız kavrulduktan sonra yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber  ve 1 su bardağı köftelik bulgurumuzu ekleyip bir iki karıştıralım ve üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım.
  • Yaklaşık 10-15 dakika kaynadıktan sonra hafif sulu olacak şekilde ocağımızı kapatalım.
  • Simit aşımız da hazır ; her iki tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder