Simit Aşı Ve Yoğurtlu Kuru Patlıcan Salatası- Denenmeye Değer Garanti İki Tarif √ Tarifi İçin Malzemeler
- Yoğurtlu kuru patlıcan salatası malzemeleri;
- 1 kase kuru patlıcan
- Haşlamak için 3 bardak su
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Simit aşı malzemeleri;
- 1 büyük soğan
- 120 ml zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Simit Aşı Ve Yoğurtlu Kuru Patlıcan Salatası- Denenmeye Değer Garanti İki Tarif √ Tarifi Yapılışı
- Yoğurtlu kuru patlıcan salatası; patlıcan salatamız için uygun bir tencereye 1 kase kuru patlıcan ve 3 bardak suyu alalım, kısık ateşte patlıcanları 15 dk haşlayalım.
- Haşlanan patlıcanları süzelim ve soğuk su ile yıkayalım.
- Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve iri doğranmış 1 diş sarımsağı alalım.
- Sarımsakları 15-20 saniye yakmadan kavuralım, patlıcanları ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim güzelce karıştıralım.
- 3-4 dakika kavurduktan sonra servis tabağına alalım soğumaya bırakalım.
- Bir kasede 6 yemek kaşığı yoğurt, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu güzelce karıştıralım ve soğuyan patlıcanlarımızın üzerine dökelim.
- Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı hafif ısıtalım 1 tatlı kaşığı pul biberi yakmadan kavuralım ve yoğurdun üzerine gezdirelim.
- Artık patlıcan salatamız hazır. Geçelim simit aşı tarifine.
- Simit aşı ; uygun bir tencereye 120 ml zeytinyağını alalım üzerine 1 büyük soğanı ince ince doğrayıp ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Pembeleşmeye başlayan soğanlarımıza 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edelim. (benim salçam katı olduğu için yarım su bardağı sıcak su ilave ettim)
- Soğan ve salçamız kavrulduktan sonra yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 su bardağı köftelik bulgurumuzu ekleyip bir iki karıştıralım ve üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım.
- Yaklaşık 10-15 dakika kaynadıktan sonra hafif sulu olacak şekilde ocağımızı kapatalım.
- Simit aşımız da hazır ; her iki tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder