Etli Paça Lezzetinde Bol Sarımsaklı Bağışıklık Güçlendiren Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Kemik suyu yapmak için;
- 1 parça kemikli et (tavuk baget yada tavuk but kullanabilirsiniz)
- 2,5 lt su
- 1 baş kuruş soğan
- 3 diş sarımsak
Çorbası için;
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
Etli Paça Lezzetinde Bol Sarımsaklı Bağışıklık Güçlendiren Kış Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kemik suyunu hazırlayalım.
- Etli kemiği kuru soğanı ve sarımsağı düdüklü tencereye alalım ve üzerine suyu ilave edelim.
- Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan kefi alıp 1 saat kadar düdüklü tencerede pişirelim.
- Pişen kemik suyunun içindeki soğan ve sarımsakları atabilirsiniz.
- Bütün vitaminini suya bıraktılar.
- Tencereye biraz sıvı yağ ilave edip şehriyeleri rengi pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine kemik suyunu ve dittiğimiz etleri ilave edelim.
- Sarımsakları rendenin püre yapan kısmı ile rendeleyip çorbaya ilave edelim.
- Bir tatı kaşığı tuz ilavesi yapıp 10 dk pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbaya yarım limon suyu sıkıp altını kapatalım.
Yapacaklara afiyet bal şeker olsun 🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder