7 Şubat 2021 Pazar

Etli Paça Lezzetinde Bol Sarımsaklı Bağışıklık Güçlendiren Kış Çorbası Tarifi

 

Etli Paça Lezzetinde Bol Sarımsaklı Bağışıklık Güçlendiren Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Kemik suyu yapmak için;

  • 1 parça kemikli et (tavuk baget yada tavuk but kullanabilirsiniz)
  • 2,5 lt su
  • 1 baş kuruş soğan
  • 3 diş sarımsak

Çorbası için;

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu

    Etli Paça Lezzetinde Bol Sarımsaklı Bağışıklık Güçlendiren Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kemik suyunu hazırlayalım.
  • Etli kemiği kuru soğanı ve sarımsağı düdüklü tencereye alalım ve üzerine suyu ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan kefi alıp 1 saat kadar düdüklü tencerede pişirelim.
  • Pişen kemik suyunun içindeki soğan ve sarımsakları atabilirsiniz.
  • Bütün vitaminini suya bıraktılar.
  • Tencereye biraz sıvı yağ ilave edip şehriyeleri rengi pembeleşene kadar kavuralım.
  • Ardından salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine kemik suyunu ve dittiğimiz etleri ilave edelim.
  • Sarımsakları rendenin püre yapan kısmı ile rendeleyip çorbaya ilave edelim.
  • Bir tatı kaşığı tuz ilavesi yapıp 10 dk pişmeye bırakalım.
  • Pişen çorbaya yarım limon suyu sıkıp altını kapatalım.
  • Yapacaklara afiyet bal şeker olsun 🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder