7 Şubat 2021 Pazar

Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Tarifi

 

Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram et (mümkünse kuzu eti)
  • 5-6 dal taze sarımsak
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Terbiyesi için

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un

    Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etleri kuşbaşı doğrayın, düdüklü tencerede biraz zeytinyağında güzelce kavurun.
  • Üzerine biraz su ilavesi yapıp iyice pişirin.
  • Taze sarımsakları ve taze soğanı ayıklayıp yıkayın. 2 cm. Uzunluğunda doğrayın.
  • Beyaz ve yeşil kısımlarının hepsini kullanacağız.
  • Etlerin üzerine biraz zeytinyağı dökün.
  • Üzerine taze sarımsakları ve taze soğanı da ilave edip birkaç dakika kavurun.
  • 2 bardak kadar kaynar su ilave edip karıştırın. Nohutları da ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta terbiyeyi hazırlayalım.
  • Yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan biraz alıp terbiyeye ilave ederek ılıtın. Daha sonra terbiyeyi çorbayı karıştırarak ilave edin, arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kıvamına göre su ilavesi yapın.
  • En son ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edip karıştırın.
  • Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis edin. Afiyet olsun💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder