7 Şubat 2021 Pazar

Köfteli Kış Çorbası Tarifi

 

Köfteli Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı su (Su bardağı ölçüsü 200 ml Çay bardağı ölçüsü 100 ml)
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 büyük havuç

Köftesi için

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz karabiber pul biber

Terbiyesi için

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için

  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Kuru nane
  • Karabiber

    Köfteli Kış Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, havuç ve diğer malzemeler bir kapta iyice yoğrulur. Çok vıcık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ama sert olmamasına da özen gösterin.
  • Köfte harcını dolapta b10 dk dinlendirin.
  • Ardından yuvarlak minik köfteler yapıp unladığımız tepsiye dizelim.
  • Bu arada çorba tenceresinde et suyu ve normal suyu kaynatalım. Et suyu yoksa normal su kullanabilirsiniz.
  • Kaynayan suya kare kare doğradığımız havucu ekleyelim.
  • Ayrı bir yerde terbiyesi için gerekli malzemeleri mikserden geçirelim.
  • Kaynayan sudan az az ekleyelim ve aynı anda da hızlıca karıştıralım. Bu şekilde 5 dk kaynatalım.
  • Ardından köfteleri ekleyelim.
  • Tuzunu da ekleyelim. 5 6 dk da köftelerle kaynatalım.
  • Ocağın altını kapatalım.
  • Üzerine nane karabiber gezdirelim.
  • Sarımsak redeleyelim.
  • Ayrı bir yerde zeytinyağ ile tereyağ kızdırıp çorbanın üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder