Ev Yapımı Doğal Peynir Tarifi İçin Malzemeler
- 6 kilo süt
- 1 kilo ayran
- 1 ağaç kaşığı tuz
Ev Yapımı Doğal Peynir Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sütümüzü pişiriyoruz.
- Süt pişip kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kaynatın.
- 1 kilo ayranı ilave edip 5 dakika daha orta ateşte kaynatın ara ara kısık ateşte dakikası dolana kadar pişir taşma yapmaması için.
- Bu arada bez torbamızı hazırlıyoruz.
- Torbayı soğuk suyla yıkayıp yüksek bir tencereye geçiriyoruz.
- İlk olarak peynirin suyundan 1 tencereye ayırıyoruz.
- Sonra peynirimizi bez torba olan tencereye döküyoruz.
- Fazla suyumuzu döküyoruz.
- Tenceremizin içinde kalan suyu dökelim.
- Bez torbamızı bağlayıp biraz suyu süzüldükten sonra tarif ettiğim gibi borcamların üzerine koyuyoruz.
- Yuvarlak orta boy borcamı alalım içine yuvarlak küçük boy borcamı ters koyalım.
- Koyduktan sonra ister tekrar tepsi üstüne 5 litre su şişesi koyalım.
- İsterseniz de kalıbınız varsa koyabilirsiniz.Benim taşım var onu koyuyorum.
- Tam 9 saat bekletiyorum sert bir peynir oluyor.
- Peynir için ayırmış olduğumuz suyun içine tuzumuzu atıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Peynirimiz 9 saat bekledikten sonra kesiyoruz ve ayırmış olduğumuz bir tencere suyumuzun içine peynirlerimizi koyuyoruz peynirlerimizi dolaba kaldırıyoruz 🥰.
- Taze olarak tüketebilirsiniz🤩.
- Yapmak isteyenler tarifimi deneyebilir bu tarife bayılacaksınız bir daha bir daha yapmak isteyeceksiniz👍.
- Ne de olsa ev yapımı doğal peynir katkısız. 🍽
Not;
Yumuşak isteyenler ise 6 saat bekletebilir.
İstediğiniz zaman yiyebilirsiniz 🍽çünkü içinde peynir mayası yoktur 👍.
Dolapta bir hafta bekletebilirsiniz.
Bir haftadan sonra tadı değişiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder