8 Şubat 2021 Pazartesi

Ev Yapımı Doğal Peynir Tarifi

 

Ev Yapımı Doğal Peynir Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 kilo süt
  • 1 kilo ayran
  • 1 ağaç kaşığı tuz

    Ev Yapımı Doğal Peynir Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sütümüzü pişiriyoruz.
  • Süt pişip kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kaynatın.
  • 1 kilo ayranı ilave edip 5 dakika daha orta ateşte kaynatın ara ara kısık ateşte dakikası dolana kadar pişir taşma yapmaması için.
  • Bu arada bez torbamızı hazırlıyoruz.
  • Torbayı soğuk suyla yıkayıp yüksek bir tencereye geçiriyoruz.
  • İlk olarak peynirin suyundan 1 tencereye ayırıyoruz.
  • Sonra peynirimizi bez torba olan tencereye döküyoruz.
  • Fazla suyumuzu döküyoruz.
  • Tenceremizin içinde kalan suyu dökelim.
  • Bez torbamızı bağlayıp biraz suyu süzüldükten sonra tarif ettiğim gibi borcamların üzerine koyuyoruz.
  • Yuvarlak orta boy borcamı alalım içine yuvarlak küçük boy borcamı ters koyalım.
  • Koyduktan sonra ister tekrar tepsi üstüne 5 litre su şişesi koyalım.
  • İsterseniz de kalıbınız varsa koyabilirsiniz.Benim taşım var onu koyuyorum.
  • Tam 9 saat bekletiyorum sert bir peynir oluyor.
  • Peynir için ayırmış olduğumuz suyun içine tuzumuzu atıyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Peynirimiz 9 saat bekledikten sonra kesiyoruz ve ayırmış olduğumuz bir tencere suyumuzun içine peynirlerimizi koyuyoruz peynirlerimizi dolaba kaldırıyoruz 🥰.
  • Not;

    Yumuşak isteyenler ise 6 saat bekletebilir.

    İstediğiniz zaman yiyebilirsiniz 🍽çünkü içinde peynir mayası yoktur 👍.

    Dolapta bir hafta bekletebilirsiniz.

    Bir haftadan sonra tadı değişiyor.

    1. Taze olarak tüketebilirsiniz🤩.
    2. Yapmak isteyenler tarifimi deneyebilir bu tarife bayılacaksınız bir daha bir daha yapmak isteyeceksiniz👍.
    3. Ne de olsa ev yapımı doğal peynir katkısız. 🍽

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder