Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı firik
- 1.5 su bardağı bulgur
- 2 adet orta boy soğan
- Göz kararı nohut
- Yarım kaşık salça
- 14 su bardağı tavuk suyu (haşladığımız tavuğun suyu)
- Tuz
- Karabiber
Firik Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ince ince doğradığımız soğanları kavuralım.
- Firikle bulguru salçamızı atıp hepsini bir kavuralım.
- Üzerine tuzumuzu karabiberimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ardından üzerine tavuk suyumuzu ilave edelim kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve yavaş yavaş pişirelim.
🔑firiği kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim yoksa diri kalır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder