7 Şubat 2021 Pazar

Firik Pilavı Tarifi

 

Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı firik
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 2 adet orta boy soğan
  • Göz kararı nohut
  • Yarım kaşık salça
  • 14 su bardağı tavuk suyu (haşladığımız tavuğun suyu)
  • Tuz
  • Karabiber

    Firik Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ince ince doğradığımız soğanları kavuralım.
  • Firikle bulguru salçamızı atıp hepsini bir kavuralım.
  • Üzerine tuzumuzu karabiberimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Ardından üzerine tavuk suyumuzu ilave edelim kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve yavaş yavaş pişirelim.
  • 🔑firiği kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim yoksa diri kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder