Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber, tuz ve kırmızı toz biber
Diğer malzemeler
- 15 adet mantar
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 dolu çay kaşığı kırımızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüsleri uzunlamasına ortadan kesilir. Bu şekilde 6 parça tavuk çıkıyor.
- Tavukları 2 yemek kaşığı zeytinyağa, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle ovun.
- Uygun yapışmaz bir tavayı ocağa alıp iyice kızdırın.
- Daha sonra üçer üçer tavukları her bir tarafanı 5 dk kızartın.
- Kızaran tavukları uygun bir fırın kabına veya borcama alın.
- Bütün tavukları ayni şekilde mühürleyin.
- Başka bir tava içerisine yemeklik doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 dk soteleyin.
- Daha sonra doğranmış mantarı ekleyip rengi değişene kadar (2-3 dk) sotelemeye devam edin.
- Ardından kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 1 dk daha soteleyin.
- 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip az kavurun.
- Küp şeklinde doğranmış domatesi de ekleyin 1 dk sonra üzerine baharatlarını koyup çok kısa pişirin.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip sebzelere yarım dk kavurduktan sonra üzerine sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım fokurdatın ve ocaktan alın. (karışım koyu kıvamlı oluyor. ).
- Bir kaşık yardımıyla sebzeli soslu soteyi borcamda olan tavukların üzerine paylaştırın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175 derce üzeri kızarana dek fırınlayın. Afiyet olsun 🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder