9 Şubat 2021 Salı

Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi

 

Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Karabiber, tuz ve kırmızı toz biber

Diğer malzemeler

  • 15 adet mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 dolu çay kaşığı kırımızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Sebzeli Mantar Soteli Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüsleri uzunlamasına ortadan kesilir. Bu şekilde 6 parça tavuk çıkıyor.
  • Tavukları 2 yemek kaşığı zeytinyağa, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle ovun.
  • Uygun yapışmaz bir tavayı ocağa alıp iyice kızdırın.
  • Daha sonra üçer üçer tavukları her bir tarafanı 5 dk kızartın.
  • Kızaran tavukları uygun bir fırın kabına veya borcama alın.
  • Bütün tavukları ayni şekilde mühürleyin.
  • Başka bir tava içerisine yemeklik doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağında 1 dk soteleyin.
  • Daha sonra doğranmış mantarı ekleyip rengi değişene kadar (2-3 dk) sotelemeye devam edin.
  • Ardından kırmızı ve yeşil biberi ekleyip 1 dk daha soteleyin.
  • 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip az kavurun.
  • Küp şeklinde doğranmış domatesi de ekleyin 1 dk sonra üzerine baharatlarını koyup çok kısa pişirin.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyip sebzelere yarım dk kavurduktan sonra üzerine sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım fokurdatın ve ocaktan alın. (karışım koyu kıvamlı oluyor. ).
  • Bir kaşık yardımıyla sebzeli soslu soteyi borcamda olan tavukların üzerine paylaştırın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175 derce üzeri kızarana dek fırınlayın. Afiyet olsun 🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder