9 Şubat 2021 Salı

Gnocchi Tarifi

 

Gnocchi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Veya margarin
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber

    Gnocchi Tarifi Yapılışı

  • Patatesler bir çakalla veya patates ezme aparatıyla ezilir, ılımaya bırakılır.
  • Üzerine karabiber, tuz, yumurta sarıları eklenip karıştırılır.
  • Ele yapışmayan bir hamur olana dek un eklenip yoğrulur.
  • Hamur fındık büyüklüğünde kesilip çatalın arkasıyla şekil verilir.
  • Şekil verilen hamurlar bir tepsiye veya tabağa üst üste gelmeyecek şekilde dizilir.
  • Derin bir tencerede makarna yapar gibi 2 lt suyun içine 1, 5 tatlı kaşığı tuz biraz sıvı yağ eklenip kaynatılır.
  • Kaynayan suya, hazırlanan hamurlar tek tek atılır. Hamurlar dibe çöker ve suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir. Süzülerek bir tabağa alınır. (hamurlar çabuk pişeceği için hepsini aynı anda suya atmayınız. Kısım kısım pişiriniz).
  • Tereyağ bir tavada eritilip içine toz biber ilave edilir pişirilen hamurlarda eklenip yağda 3 dk kavrulur ve tabağa alınıp servis edilir.
  • Not:üzerine peynir, maydanoz, taze soğan vs. Gibi malzemelerde serpiştirip servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder