9 Şubat 2021 Salı

Tart Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi

Tart Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Tart kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2’5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için ;

  • Çikolata sosu yada eritilmiş çikolata

    Tart Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kekimizi hazırlayalım şekeri ve yumurtayı güzelce çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştıralım.
  • Diğer malzemeleri ilave edip yağlanmış unlanmış 30 cm çapında tart kalıbına dökelim .
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Pişen keki sütle ıslatalım kreması için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alalım.
  • Koyulaşıncaya kadar pişirelim .
  • Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım .Kekin üzerine yayalım.
  • Üzerine isteğinize eritilmiş çikolata veya çikolata sosuyla süsleyip 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim .Pratik pastamız hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder