Tart Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
Tart kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2’5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Üzeri için ;
- Çikolata sosu yada eritilmiş çikolata
Tart Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım şekeri ve yumurtayı güzelce çırpalım.
- Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştıralım.
- Diğer malzemeleri ilave edip yağlanmış unlanmış 30 cm çapında tart kalıbına dökelim .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Pişen keki sütle ıslatalım kreması için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alalım.
- Koyulaşıncaya kadar pişirelim .
- Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştıralım .Kekin üzerine yayalım.
- Üzerine isteğinize eritilmiş çikolata veya çikolata sosuyla süsleyip 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim .Pratik pastamız hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder