9 Şubat 2021 Salı

Hafif Ve Lezzetli Tam Ölçülü Borcam Pastası Tarifi

 

Hafif Ve Lezzetli Tam Ölçülü Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un(200ml bardak ile)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 200 ml bardak ile 3 su bardağı süt(600ml )
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 poşet toz krem şanti

Çikolatalı sos için:

  • 500 ml süt
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 80 gram sade sütlü ve ya bitter çikolata

Arası için:

  • Muz, ahududu, böğürtlen, çilek, çikolata ve.s

    Hafif Ve Lezzetli Tam Ölçülü Borcam Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri kremamsı kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpalım.
  • Üzerine sütü ilave edip karıştıralım.
  • Elde ettiğimiz sıvı karışıma unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ilave edelim.
  • Bu aşamada mümkün kadar az çırparak karışımı hemojenize bir kıvama getirelim.
  • Sıvıyağ ile yağladığımız borcama pandispanya harcını yayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Pişen pandispanyamızın ilk sıcaklığı geçince üzerine bir çatal yardımı ile delikler açalım ve süt ile ıslatalım.
  • Krema için:Sütü, unu, yumurta sarısını, nişastayı ve şekeri uygun bir tencereye alıp çırpalım ocağı açıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Pişen kremaya vanilin ilave edip çırpalım.
  • Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutalım.
  • Soğuyan kremaya toz krem şanti ilave edip mikserle bir kaç dakika çırpalım.
  • Hazır olan kremayı pandispanyanın üzerine güzelce yayalım.
  • Bu aşamada kremanın üzerinden meyve ve ya damla çikolata koyup tekrar spatulayla üzerini düzleştire bilirsiniz.
  • Ben dondurulmuş böğürtlen ve ahududu kullandım.
  • Çikolatalı sos için:Sütü, nişastayı, şekeri ve kakaoyu tencereye alıp çırpalım ocağı açıp sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alan sosumuza çikolata ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştıralım.
  • Hiç beklemeden sosumuzu pastamızın üzerine gezdirip her tarafına güzelce yayalım.
  • Hazır olan pastamızı en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis edelim.
  • Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder