Pişi (10 Dakikada Pişir) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kaynar su
- 2-2, 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Pişi (10 Dakikada Pişir) Tarifi Yapılışı
- 2 bardak unu, tuzu, şekeri ve kaynar suyu karıştırın. Bir tahta bir kaşık veya spatula kullanın. İlk anda eliniz su yüzünden yanmasın.
- Bir süre karıştırdıktan sonra artık hamurunuz ılıklaşmıştır. Kalan yarım bardak unu da ekleyip, elinizle yoğurun.
- Not: bu sırada yağının ısınmış olması gerekir.
- Hamurunuz kendini toparladığında tezgahta hamurunuzu açın ve bardak yardımıyla yuvarlak şekil verin.
- Bir cimcik unu yağa atın, yağınızın kızgın olduğunu anlayıncada hamurları sığıyorsa, üçerli dörderli yağa atın. Her birinin üzerine pişerken sıvı yağdan dökün.
- Hızlı piştiği için dikkat edin ve sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder