9 Şubat 2021 Salı

Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi

 

Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 adet kuru incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilin

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve ( üçü bir arada kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

    Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İncirler yumuşaması için 10-15 dk ılık suda bekletilir.
  • Kurulanıp minik minik doğranır.
  • Yumurta şeker vanilin çırpma kabına alınır.
  • 4-5 dk köpük köpük olana kadar karıştırılır.
  • Diğer malzemeler eklenip bir kez daha çırpılır.
  • Borcamın tabanı yağlanır. (kenarları yağlamayalım ki daha rahat tutunup kabarsın. ) 180 derece alt üst ayarda 25-30 dk pişirilir.
  • Krema için süt şeker un ve nişasta uygun bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
  • Fokurdayınca vanilin eklenip kapatılır.
  • İlk sıcağı geçince krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
  • Kahve şeker ılık suda çözdürülür.
  • Pişen kekin ilk sıcağı geçince kürdanla delikler açılır ve kahveli su gezdirilir.
  • Üzerine muhallebi eşit şekilde yayılır ve soğumaya bırakılır.
  • Servisten önce hindistan cevizi serpiştirilir ve dilediğiniz şekilde servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder