Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 6 adet kuru incir
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilin
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve ( üçü bir arada kullandım )
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu
Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi Yapılışı
- İncirler yumuşaması için 10-15 dk ılık suda bekletilir.
- Kurulanıp minik minik doğranır.
- Yumurta şeker vanilin çırpma kabına alınır.
- 4-5 dk köpük köpük olana kadar karıştırılır.
- Diğer malzemeler eklenip bir kez daha çırpılır.
- Borcamın tabanı yağlanır. (kenarları yağlamayalım ki daha rahat tutunup kabarsın. ) 180 derece alt üst ayarda 25-30 dk pişirilir.
- Krema için süt şeker un ve nişasta uygun bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
- Fokurdayınca vanilin eklenip kapatılır.
- İlk sıcağı geçince krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
- Kahve şeker ılık suda çözdürülür.
- Pişen kekin ilk sıcağı geçince kürdanla delikler açılır ve kahveli su gezdirilir.
- Üzerine muhallebi eşit şekilde yayılır ve soğumaya bırakılır.
- Servisten önce hindistan cevizi serpiştirilir ve dilediğiniz şekilde servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder