7 Şubat 2021 Pazar

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt(ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 paket kurumaya
  • 1 yumurta( sarısı üstüne akı içine)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un
  • Tuz

Arası için;

  • 1 paket haşhaş
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker

Üstü için;

  • Yumurta sarısı
  • Şeker (vermiş olduğum ölçülerden 17 adet çıkıyor)

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine maya su karıştırıp aktifleşmesini bekleyin.
  • Ardından sıvı malzemeleri ekliyoruz tuzu ekleyip karıştırıyoruz .
  • En son unu azar azar ekliyoruz yumuşak bir hamur yoğurup üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz unlanmış zeminde merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Sonra haşhaş sıvı yağ şeker karışımından hamurun üzerine sürüyoruz rulo şeklinde sarıyoruz hamuru. 2 parmak genişliğinde dilim dilim kesiyoruz.
  • Kesilen çörekleri düzeltip tepsiye diziyoruz elimizle bastırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz en son şeker serpip 200°  derece  15 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz(fırından fırına değişebilir pişirme süresi) deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder