Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt(ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 paket kurumaya
- 1 yumurta( sarısı üstüne akı içine)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı un
- Tuz
Arası için;
- 1 paket haşhaş
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
Üstü için;
- Yumurta sarısı
- Şeker (vermiş olduğum ölçülerden 17 adet çıkıyor)
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Bir kabın içine maya su karıştırıp aktifleşmesini bekleyin.
- Ardından sıvı malzemeleri ekliyoruz tuzu ekleyip karıştırıyoruz .
- En son unu azar azar ekliyoruz yumuşak bir hamur yoğurup üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz unlanmış zeminde merdane yardımıyla açıyoruz.
- Sonra haşhaş sıvı yağ şeker karışımından hamurun üzerine sürüyoruz rulo şeklinde sarıyoruz hamuru. 2 parmak genişliğinde dilim dilim kesiyoruz.
- Kesilen çörekleri düzeltip tepsiye diziyoruz elimizle bastırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz en son şeker serpip 200° derece 15 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz(fırından fırına değişebilir pişirme süresi) deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder