10 Şubat 2021 Çarşamba

Kaşarlı Mantarlı Et Sote Tarifi

 

Kaşarlı Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 500 gram kuşbaşı
  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 tane sivri biber
  • 4 adet küçük domates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yarım bardak sıcak su
  • 100 gram kaşar peyniri

    Kaşarlı Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  • İri iri doğranmış sarımsaklar yarım su bardağı sıvı yağda hafifçe kavrulur. İrice doğranmış mantarlar eklenir.
  • Suyunu salıp çekince kızarmaya başlayan mantarlar uygun bir kaba yağı süzdürülerek alınır.
  • Tavamıza 500 gram kuşbaşı eklenir kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar 20-25 dk ağzı kapalı şekilde pişirilir.
  • Suyunu çekince sırasıyla soğan ve biberler eklenir.
  • Daha sonra pişmiş mantar eklenir, ardından 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir güzelce karıştırılır.
  • Domateslerden sonra baharatlar ve yarım su bardağı sıcak su ilave edelim ve 3-4 dk kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alıp ısıya dayanıklı kase veya güveç kaplarına paylaştıralım.
  • Daha sonra üzerine ince ince dilimlenmiş kaşar peyniri dizip 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından alıp servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder