Kaşarlı Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 500 gram kuşbaşı
- 2 orta boy soğan
- 3-4 tane sivri biber
- 4 adet küçük domates
- 4 diş sarımsak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı pul biber
- Yarım bardak sıcak su
- 100 gram kaşar peyniri
Kaşarlı Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
- İri iri doğranmış sarımsaklar yarım su bardağı sıvı yağda hafifçe kavrulur. İrice doğranmış mantarlar eklenir.
- Suyunu salıp çekince kızarmaya başlayan mantarlar uygun bir kaba yağı süzdürülerek alınır.
- Tavamıza 500 gram kuşbaşı eklenir kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar 20-25 dk ağzı kapalı şekilde pişirilir.
- Suyunu çekince sırasıyla soğan ve biberler eklenir.
- Daha sonra pişmiş mantar eklenir, ardından 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir güzelce karıştırılır.
- Domateslerden sonra baharatlar ve yarım su bardağı sıcak su ilave edelim ve 3-4 dk kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alıp ısıya dayanıklı kase veya güveç kaplarına paylaştıralım.
- Daha sonra üzerine ince ince dilimlenmiş kaşar peyniri dizip 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk kaşar peyniri eriyip hafif kızarınca fırından alıp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder