Hindistan Cevizli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı (akları üzerleri için ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- Alabildiğince un
İç malzemesi :
- Peynir dilerseniz maydanozda ekleyebilirsiniz
Üzeri için ;
- Ayrılan yumurta akları
- 1 kase hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumuşamış oda ısısında olan tereyağımızı ve diğer malzemelerimizi ekleyip yoğuralım .
- Unumuzu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurlarımızı görselseniz gibi açıp iç harcımızı koyduktan sonra önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana denk pişirelim .
Afiyetle 👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder