8 Şubat 2021 Pazartesi

Hindistan Cevizli Poğaça Tarifi

 

Hindistan Cevizli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı (akları üzerleri için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un

İç malzemesi :

  • Peynir dilerseniz maydanozda ekleyebilirsiniz

Üzeri için ;

  • Ayrılan yumurta akları
  • 1 kase hindistan cevizi

    Hindistan Cevizli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumuşamış oda ısısında olan tereyağımızı ve diğer malzemelerimizi ekleyip yoğuralım .
  • Unumuzu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurlarımızı görselseniz gibi açıp iç harcımızı koyduktan sonra önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana denk pişirelim .
  • Afiyetle 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder