İncir Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet kuru incir
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı silme şeker (şekerleri kendi damak zevkinize göre ayarlayın, incirdeki şekeri unutmayın )
- 4 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
İncir Muhallebisi Tarifi Yapılışı
- İncirleri yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz.
- Bir kaba alıp üzerine kaynar su ilave ediyoruz, 10 dakika yumuşamalarını bekliyoruz.
- Tencereye aldığımız sütün üzerine şeker döküp şekerlerin erimesi için ocakta 3-4 dk karıştırıyoruz.
- Bir kasenin içine nişastayı koyup, tenceredeki süt ile iyice açıyoruz.
- Karıştırarak nişastayı inceltiyoruz.
- Daha sonra tenceremize nişastayı ekliyor ve eklerken hızlıca çırpıyoruz.
- Karışım ağırlaşınca yani kıvam almaya başlayınca, vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kıvam normal muhallebiye göre biraz cıvık/sıvı kalıyor.
- Bu kıvamı yakaladığınızda incirlerin suyunu süzerek ilave edip, 5 dk daha karıştırıyoruz.
- İncirin sütü mayalama özelliği var, bu geriye kalan kıvamı incir verecek. 2 dk daha kaynatacağız.
- En son kaselere alabilirsiniz😍.
- Sunum için üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder