10 Şubat 2021 Çarşamba

İncir Muhallebisi Tarifi

 

İncir Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet kuru incir
  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı silme şeker (şekerleri kendi damak zevkinize göre ayarlayın, incirdeki şekeri unutmayın )
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    İncir Muhallebisi Tarifi Yapılışı

  • İncirleri yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz.
  • Bir kaba alıp üzerine kaynar su ilave ediyoruz, 10 dakika yumuşamalarını bekliyoruz.
  • Tencereye aldığımız sütün üzerine şeker döküp şekerlerin erimesi için ocakta 3-4 dk karıştırıyoruz.
  • Bir kasenin içine nişastayı koyup, tenceredeki süt ile iyice açıyoruz.
  • Karıştırarak nişastayı inceltiyoruz.
  • Daha sonra tenceremize nişastayı ekliyor ve eklerken hızlıca çırpıyoruz.
  • Karışım ağırlaşınca yani kıvam almaya başlayınca, vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kıvam normal muhallebiye göre biraz cıvık/sıvı kalıyor.
  • Bu kıvamı yakaladığınızda incirlerin suyunu süzerek ilave edip, 5 dk daha karıştırıyoruz.
  • İncirin sütü mayalama özelliği var, bu geriye kalan kıvamı incir verecek. 2 dk daha kaynatacağız.
  • En son kaselere alabilirsiniz😍.
  • Sunum için üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder