10 Şubat 2021 Çarşamba

Tavuk Şiş Tarifi

 

Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Soğuk su (üzerine gelecek kadar)

Marinesi için;

  • 1 şişe soda (200 ml)
  • 5 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı pulbiber (isteğe göre)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 büyük diş sarımsak rendesi

Bulamak için ;

  • 4 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk etini derin bir kaseye alıp üzerine gelecek kadar soğuk su, karbonat, tuz ekleyip karıştırarak yarım saat bekletelim.
  • Bu işlemler etimizi lokum gibi yumuşak sulu ve çok lezzetli olmasını sağlıyor.
  • Yarım saat bekleyen tavuk etlerini bir süzgece alarak iyice suyunun süzülmesini sağlayalım.
  • Marinesi için bütün sos malzemelerini iyice karıştıralım.
  • Kıvamı ne çok koyu nede sulu olsun. Et miktarına göre sosu arttırabilirsiniz.
  • Süzülen tavuk etlerini çok sık olmayacak şekilde çöp şişlere dizelim.
  • Geniş servis tabağına un ekleyip çöp şişleri ilk önce arkalı önlü una ardından sodalı karışıma bulayarak servis tabağına dizelim.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırıp şişleri tavaya alarak sürekli çevirerek pişene kadar kızartalım.
  • Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder