Kendi Şekeriyle Karamelize Olan Soğan Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane büyük boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber ve pul biber
Kendi Şekeriyle Karamelize Olan Soğan Tarifi Yapılışı
- Kuru soğanı ikiye bölüp kalın kalın doğrayalım.
- Sıvıyağı tavaya alıp ısıtalım, üzerine soğanları ilave edip kavurmaya başlayalım, karamelize soğan yaparken kapak kullanmayalım.
- Sık sık karıştırarak orta ateşte kavuralım, kavurma işleminden 10 dakika sonra karamelize olmaya başlıyor.
- Kuru soğanın içindeki şekeri bırakması ve şekeriyle karamelize olması için orta ateşte 15-20 dakika kadar kavurmamız gerekir.
- Kullandığımız ocaklar farklı olacağı için karamelize olma süresi farklılık gösterebilir.
- İstediğimiz şekilde karamelize olan soğanın üzerine tuz ve baharat ilavesi yaparak karıştıralım ve ocaktan alalım. Servise hazırlayalım.
🌹 afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder