9 Şubat 2021 Salı

Kendi Şekeriyle Karamelize Olan Soğan Tarifi

 

Kendi Şekeriyle Karamelize Olan Soğan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber ve pul biber

    Kendi Şekeriyle Karamelize Olan Soğan Tarifi Yapılışı

  • Kuru soğanı ikiye bölüp kalın kalın doğrayalım.
  • Sıvıyağı tavaya alıp ısıtalım, üzerine soğanları ilave edip kavurmaya başlayalım, karamelize soğan yaparken kapak kullanmayalım.
  • Sık sık karıştırarak orta ateşte kavuralım, kavurma işleminden 10 dakika sonra karamelize olmaya başlıyor.
  • Kuru soğanın içindeki şekeri bırakması ve şekeriyle karamelize olması için orta ateşte 15-20 dakika kadar kavurmamız gerekir.
  • Kullandığımız ocaklar farklı olacağı için karamelize olma süresi farklılık gösterebilir.
  • İstediğimiz şekilde karamelize olan soğanın üzerine tuz ve baharat ilavesi yaparak karıştıralım ve ocaktan alalım. Servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder