7 Şubat 2021 Pazar

Kızarmış Peynir Çubukları Tarifi

 

Kızarmış Peynir Çubukları Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram dil peyniri (çubuk şeklinde kesilmiş 7-8 adet)
  • 100 gram un (1 su bardağı)
  • 110 mililitre süt ( yarım su bardağı)
  • 10 gram toz şeker (1 silme yemek kaşığı)
  • 1 adet yumurta
  • 75 gram çekilmiş bayat ekmek (1 su bardağı kadar)
  • Kızartma için ayçiçek yağı
  • Ek olarak az miktarda süt ve un

    Kızarmış Peynir Çubukları Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şekeri bir kapta 1 dakika çırpın.
  • Sütü ekleyip biraz çırptıktan sonra azar azar unu ekleyin.
  • Kaplama harcını 1 dakika kadar pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  • Dil peynirinin ilk kaplama için önce süte, sonra una batırın.
  • Fazla unu atmak için peyniri silkeyin, peynirleri kaplama harcının içine atın.
  • Harca bulanmış peyniri tek tek ekmek tozu ile kaplayın.
  • Maşa yardımı ile harçtan aldığınız peyniri ekmek tozuna bulayın.
  • Avuç içi yada parmağınızda sürekli ekmek tozu dökerek silindirik şeklini verin.
  • Bu aşama çok önemli işlemi bastırarak sıkarak yapmayın.
  • Harca bulayıp şeklini verdiğiniz peynir çubuklarını bir tabağa alın.
  • En az 30 dakika buzlukta bekletin.
  • Derin tavada yüksek ateşte kızdırdığınız kızartma yağına dikkatli şekilde sıçratmadan peynirleri bırakın.
  • En fazla 45 saniye kalacak şekilde tercihen 35-40 saniye de peynirler patlamadan kızartıp yağdan alın.
  • Yanında istediğiniz sos ve patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder