Kızarmış Peynir Çubukları Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram dil peyniri (çubuk şeklinde kesilmiş 7-8 adet)
- 100 gram un (1 su bardağı)
- 110 mililitre süt ( yarım su bardağı)
- 10 gram toz şeker (1 silme yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta
- 75 gram çekilmiş bayat ekmek (1 su bardağı kadar)
- Kızartma için ayçiçek yağı
- Ek olarak az miktarda süt ve un
Kızarmış Peynir Çubukları Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve toz şekeri bir kapta 1 dakika çırpın.
- Sütü ekleyip biraz çırptıktan sonra azar azar unu ekleyin.
- Kaplama harcını 1 dakika kadar pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Dil peynirinin ilk kaplama için önce süte, sonra una batırın.
- Fazla unu atmak için peyniri silkeyin, peynirleri kaplama harcının içine atın.
- Harca bulanmış peyniri tek tek ekmek tozu ile kaplayın.
- Maşa yardımı ile harçtan aldığınız peyniri ekmek tozuna bulayın.
- Avuç içi yada parmağınızda sürekli ekmek tozu dökerek silindirik şeklini verin.
- Bu aşama çok önemli işlemi bastırarak sıkarak yapmayın.
- Harca bulayıp şeklini verdiğiniz peynir çubuklarını bir tabağa alın.
- En az 30 dakika buzlukta bekletin.
- Derin tavada yüksek ateşte kızdırdığınız kızartma yağına dikkatli şekilde sıçratmadan peynirleri bırakın.
- En fazla 45 saniye kalacak şekilde tercihen 35-40 saniye de peynirler patlamadan kızartıp yağdan alın.
Yanında istediğiniz sos ve patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder