6 Şubat 2021 Cumartesi

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kemalpaşa tatlısı
  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kreması için;

  • 100 ml çiğ krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

    Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip su ılıyınca tatlıları içine ekleyin.
  • Kısık ateşte kemalpaşalar şişene kadar pişirin, ocaktan alıp soğutun.
  • Kreması için tüm malzemeleri bir kap içerisine alın.
  • Koyu bir hal alana kadar mikseri en yüksek devrinde koyulaşana kadar çırpın.
  • 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğuyan kemalpaşaları ikiye ayırmadan enlemesine kesin.
  • Kreme torbasındaki kremayı içine ve üzerine sıkın. Servis tabağına alın.
  • Üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirin ve servise alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder