Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa tatlısı
- 4.5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kreması için;
- 100 ml çiğ krema
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
Kremalı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyip su ılıyınca tatlıları içine ekleyin.
- Kısık ateşte kemalpaşalar şişene kadar pişirin, ocaktan alıp soğutun.
- Kreması için tüm malzemeleri bir kap içerisine alın.
- Koyu bir hal alana kadar mikseri en yüksek devrinde koyulaşana kadar çırpın.
- 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğuyan kemalpaşaları ikiye ayırmadan enlemesine kesin.
- Kreme torbasındaki kremayı içine ve üzerine sıkın. Servis tabağına alın.
- Üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirin ve servise alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder