Tam Buğday Unundan Keten Tohumlu Baget Ekmekler (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya ve yarım paket yaş maya
- 1 adet küp şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı beyaz un
Üzeri için
- Keten tohumu, haşhaş
Tam Buğday Unundan Keten Tohumlu Baget Ekmekler Tarifi Yapılışı
- Hamur yoğurma kabının içine ılık suyu koyalım.
- Kuru mayayı ve toz şekeri ilave edelim karıştıralım.
- Yoğurdu, unu ve tuzu ilave edelim iyice yoğuralım.
- Ekmek hamurunu ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel olur.
- Yumuşacık bir hamur elde edicez.
- Üstünü örtüp 45 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tezgaha almadan önce elimize sıvı yağ alıp unlanmış tezgaha çıkarıp 10 -15 dakika daha yoğuralım.
- Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Bezelediğimiz hamuru tezgahta elimizle açıp katlaya katlaya sandiviç şekli verelim.
- Tabağa su diğer tabağa keten tohumu koyalım.
- Önce suya sonra keten tohuma bandırıp tepsiye dizelim.
- Tepsi mayası için 20 – 25 dk üzerini örtüp bekletelim.
- Bagetlerimizi bıçak yardımı ile yukarıdan aşağıya keselim.
- 220 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 20-25 dk pişirelim.
Çok lezzetli sağlıklı ekmek tarifim.
👉Sayfamda acuka ve reçel tarifimide paylaştım izlemenizi tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder