9 Şubat 2021 Salı

Tam Buğday Unundan Keten Tohumlu Baget Ekmekler Tarifi

 

Tam Buğday Unundan Keten Tohumlu Baget Ekmekler (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya ve yarım paket yaş maya
  • 1 adet küp şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un

Üzeri için

  • Keten tohumu, haşhaş

    Tam Buğday Unundan Keten Tohumlu Baget Ekmekler Tarifi Yapılışı

  • Hamur yoğurma kabının içine ılık suyu koyalım.
  • Kuru mayayı ve toz şekeri ilave edelim karıştıralım.
  • Yoğurdu, unu ve tuzu ilave edelim iyice yoğuralım.
  • Ekmek hamurunu ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel olur.
  • Yumuşacık bir hamur elde edicez.
  • Üstünü örtüp 45 dk mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha almadan önce elimize sıvı yağ alıp unlanmış tezgaha çıkarıp 10 -15 dakika daha yoğuralım.
  • Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Bezelediğimiz hamuru tezgahta elimizle açıp katlaya katlaya sandiviç şekli verelim.
  • Tabağa su diğer tabağa keten tohumu koyalım.
  • Önce suya sonra keten tohuma bandırıp tepsiye dizelim.
  • Tepsi mayası için 20 – 25 dk üzerini örtüp bekletelim.
  • Bagetlerimizi bıçak yardımı ile yukarıdan aşağıya keselim.
  • 220 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 20-25 dk pişirelim.
    Çok lezzetli sağlıklı ekmek tarifim.
    👉Sayfamda acuka ve reçel tarifimide paylaştım izlemenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder