Zahmetsiz Yapımı Ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetiyle Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet lahana
İç harcı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 baş soğan
- 300 gram kıyma
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
Zahmetsiz Yapımı Ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetiyle Lahana Sarmasıeol Tarifi Yapılışı
- Lahana eşit parçalar elde edecek şekilde kesilir. (videosundan kesim şekline isterseniz bakabilirsiniz).
- Çok yumuşak olmayacak ancak sertte kalmayacak şekilde haşlanır.
- Pirinç, soğan, kıyma, salça, yağ, tuz ve baharatlar geniş bir kaba alınır.
- Üzerine limon suyu ve nar ekşisi eklenip güzelce yoğrulur.
- Haşlanmış lahanalar düz zemine alınıp içine hazırlanan harçtan koyulur ve sarılır.
- Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerine yağla kavrulmuş salça dökülüp üzerine sarma taşı yerleştirilir.
- Sarmaların üzerini bir miktar geçecek kadar kaynar su eklenir ve üzerine limon parçaları yerleştirilir.
- Önce harlı ocakta, kaynamaya çıkınca kısık ateşte sarmalar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder