9 Şubat 2021 Salı

Zahmetsiz Yapımı Ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetiyle Lahana Sarmasıeol Tarifi

 

Zahmetsiz Yapımı Ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetiyle Lahana Sarması  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet lahana

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 baş soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su

    Zahmetsiz Yapımı Ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetiyle Lahana Sarmasıeol Tarifi Yapılışı

  • Lahana eşit parçalar elde edecek şekilde kesilir. (videosundan kesim şekline isterseniz bakabilirsiniz).
  • Çok yumuşak olmayacak ancak sertte kalmayacak şekilde haşlanır.
  • Pirinç, soğan, kıyma, salça, yağ, tuz ve baharatlar geniş bir kaba alınır.
  • Üzerine limon suyu ve nar ekşisi eklenip güzelce yoğrulur.
  • Haşlanmış lahanalar düz zemine alınıp içine hazırlanan harçtan koyulur ve sarılır.
  • Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerine yağla kavrulmuş salça dökülüp üzerine sarma taşı yerleştirilir.
  • Sarmaların üzerini bir miktar geçecek kadar kaynar su eklenir ve üzerine limon parçaları yerleştirilir.
  • Önce harlı ocakta, kaynamaya çıkınca kısık ateşte sarmalar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder