9 Şubat 2021 Salı

Tavuklu, Sebzeli Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuklu, Sebzeli Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane havuç
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • Yarım tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su

    Tavuklu, Sebzeli Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Önce pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dakika kadar bekletelim, nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu güzelce süzelim.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp küp küp doğranmış tavuk göğsünü ilave edip pişirelim, tavuk göğsü hafif kızarmaya başladığında tel şehriye ilave edip şehriyeleri istediğimiz kadar kavuralım.
  • Üzerine pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edelim, pirinçler tane tane dökülene kadar kavuralım üzerine suyunu ve tuzunu ilave edip karıştıralım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Havucu küçük küçük doğrayalım ve tavada sıvı yağ ile soteleyelim, bezelyeyi haşlayalım, suyunu süzelim.
  • Pilavımız piştikten sonra havucu ve bezelyeyi ilave edip karıştıralım ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini havlu peçete ile kapatalım kapağını da kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • İstediğimiz şekilde servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun. 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder