Tavuklu, Sebzeli Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 tane havuç
- 1 kase haşlanmış bezelye
- Yarım tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
Tavuklu, Sebzeli Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Önce pirinçleri yıkayıp ılık suda 20 dakika kadar bekletelim, nişastasını çıkararak yıkayalım ve suyunu güzelce süzelim.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp küp küp doğranmış tavuk göğsünü ilave edip pişirelim, tavuk göğsü hafif kızarmaya başladığında tel şehriye ilave edip şehriyeleri istediğimiz kadar kavuralım.
- Üzerine pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edelim, pirinçler tane tane dökülene kadar kavuralım üzerine suyunu ve tuzunu ilave edip karıştıralım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Havucu küçük küçük doğrayalım ve tavada sıvı yağ ile soteleyelim, bezelyeyi haşlayalım, suyunu süzelim.
- Pilavımız piştikten sonra havucu ve bezelyeyi ilave edip karıştıralım ocağın altını kapatıp tencerenin üzerini havlu peçete ile kapatalım kapağını da kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- İstediğimiz şekilde servise hazırlayalım.
🌹 afiyet olsun. 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder