Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
Krema için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 300 gram mascarpone yada suyu süzülmüş labne
- 1 çay kaşığı granül kahve
- 2 paket kedi dili bisküvi
Sos için;
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Üzeri için kakao
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 3 yumurtayı beyaz sarı olarak ayrı kaplara alalım.
- Önce yumurta akını içine yarım su bardağı toz şeker ekleyerek beyaz köpük oluşan kadar çırpıyoruz.
- Ocağa bir tencere su koyarak kaynatıyoruz. Cam bir kaseye 3 yumurta sarısını ve kalan yarım su bardağı şekeri ekleyip, kaynayan su tenceresinin üzerinde benmari usulü 15 dk mikserle kabarıp rengi açılana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocaktan alıp kabarttığımız yumurta aklarının içine döküyoruz.
- Başka bir yerde 1 paket sıvı kremayı 2 yemek toz şekerle çırpıp kabartıyor.
- Kremayı ve mascarpone veya labne peynirini ve 1 çay kaşığı granül kahveyi de diğer karışıma ekleyip bir güzel harmanlıyoruz.
- 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Sıcak su kahve ve tozşekeri sos haline getiriyoruz.
- Belirlediğimiz bir kalıpta önce kedidili bisküviyi sosa batırıp diziyoruz, üstüne kaplayacak kadar krema döküp düzeltiyorum ve kakao döküyoruz. Bu işlemi bir kat daha yapıyoruz.
- Hazırladığımız tirami suyu buzdolabına kaldırıp bir gün bekletiyoruz. İkram etmeden yarım saat önce üstüne tekrar kakao döküyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder