1 Şubat 2021 Pazartesi

Tiramisu Tarifi

 

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Krema için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram mascarpone yada suyu süzülmüş labne
  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • 2 paket kedi dili bisküvi

Sos için;

  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Üzeri için kakao

    Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 3 yumurtayı beyaz sarı olarak ayrı kaplara alalım.
  • Önce yumurta akını içine yarım su bardağı toz şeker ekleyerek beyaz köpük oluşan kadar çırpıyoruz.
  • Ocağa bir tencere su koyarak kaynatıyoruz. Cam bir kaseye 3 yumurta sarısını ve kalan yarım su bardağı şekeri ekleyip, kaynayan su tenceresinin üzerinde benmari usulü 15 dk mikserle kabarıp rengi açılana kadar karıştırıyoruz.
  •  Daha sonra ocaktan alıp kabarttığımız yumurta aklarının içine döküyoruz.
  • Başka bir yerde 1 paket sıvı kremayı 2 yemek toz şekerle çırpıp kabartıyor.
  • Kremayı ve mascarpone veya labne peynirini ve 1 çay kaşığı granül kahveyi de diğer karışıma ekleyip bir güzel harmanlıyoruz.
  • 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Sıcak su kahve ve tozşekeri sos haline getiriyoruz.
  • Belirlediğimiz bir kalıpta önce kedidili bisküviyi sosa batırıp diziyoruz, üstüne kaplayacak kadar krema döküp düzeltiyorum ve kakao döküyoruz. Bu işlemi bir kat daha yapıyoruz.
  • Hazırladığımız tirami suyu buzdolabına kaldırıp bir gün bekletiyoruz. İkram etmeden yarım saat önce üstüne tekrar kakao döküyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder