Çanakta Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy enginar
- 250 gram iç bakla
- 250 gram bezelye
- 10 adet arpacık soğanı
- 1 adet küp küp doğranmış havuç
- 3-4 sap dereotu
- 1 adet küp doğranmış patates
- Yarım limon (suyu sıkılacak)
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çanakta Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri uygun bir kasede karıştıralım.
- Son olarak şekerini, tuzunu sıkılmış limonu ve zeytinyağımızı malzemelerimizin üzerlerine gezdirip, kaşık yardımı ile tümünü karıştıralım.
- Enginarlarımızı tencereye dizip, çukur olan kısmına hazırladığımız iç harcımızı dolduralım.
- Artan malzemelerimizi tenceremizin boş kalan kısımlarına serpelim.
- Ardından enginarımızın güzel pişmesi için 1 buçuk su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Kısık ateşte 1 saat pişirdikten sonra üzerini dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Zeytinyağlıları bir gün öncesi pişirip dinlendirin, ben öyle yapıyorum. İddaa ediyorum parmak yedirten bir tarif. Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder