30 Mart 2021 Salı

Çanakta Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Çanakta Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy enginar
  • 250 gram iç bakla
  • 250 gram bezelye
  • 10 adet arpacık soğanı
  • 1 adet küp küp doğranmış havuç
  • 3-4 sap dereotu
  • 1 adet küp doğranmış patates
  • Yarım limon (suyu sıkılacak)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Çanakta Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri uygun bir kasede karıştıralım.
  • Son olarak şekerini, tuzunu sıkılmış limonu ve zeytinyağımızı malzemelerimizin üzerlerine gezdirip, kaşık yardımı ile tümünü karıştıralım.
  • Enginarlarımızı tencereye dizip, çukur olan kısmına hazırladığımız iç harcımızı dolduralım.
  • Artan malzemelerimizi tenceremizin boş kalan kısımlarına serpelim.
  • Ardından enginarımızın güzel pişmesi için 1 buçuk su bardağı sıcak su ekleyelim.
  • Kısık ateşte 1 saat pişirdikten sonra üzerini dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlıları bir gün öncesi pişirip dinlendirin, ben öyle yapıyorum. İddaa ediyorum parmak yedirten bir tarif. Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder