Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (200 gr)
- 200 gr tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 orta boy kase çekilmiş ceviz
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı
- Baklava ya soğuk serbet dökeceğimiz için önce şerbetini hazırlayalım.
- Tencereye suyu ve şekeri alalım kaynayınca içine bir dilim limon içine atalım ve 15 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Soğuması için bir kenara alalım. Tereyağını ve eritelim koptuğunu alalım ve sıvı yağını karıştıralım (tereyağı erişin yeterli ocakta fazla tutmayalım).
- Baklava yufkasını tezgaha açarak tepsiyi üstüne koyarak ölçüsüne göre keselim.
- Tepsiyi yağlıyoruz.
- İki yufka sererek yağlıyoruz. Ben yufkaları iki iki koydum. Her iki yufkada da yağladım. Yufkanın kenar parçaları da aralarına koyarak bitirdim.
- Ceviz içini dört kez aralara serptim bol cevizli oldu. İstediğimiz şekilde kesebiliriz. Ben baklava biçimi kestim.
- Üzerine kalan yağı sürdüm.
- 160 derece ısınmış fırının börek pişirdiğim iz rafın bir alt kısmında istediğimiz şekilde kızarınca ya kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcağı geçince soğuk şerbeti döktüm. Şerbetini çekince servise hazır oluyor afiyet olsun. Denemenizi tavsiye ederim çıtır çıtır nefis oldu. .
Not:fırını 160 derece ayarda pişirmemin sebebi yavaş yavaş pisince içi hamur olmuyor bunu dikkate almamız lazım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder