30 Mart 2021 Salı

Cevizli Baklava Tarifi

 

Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (200 gr)
  • 200 gr tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 orta boy kase çekilmiş ceviz

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı

  • Baklava ya soğuk serbet dökeceğimiz için önce şerbetini hazırlayalım.
  • Tencereye suyu ve şekeri alalım kaynayınca içine bir dilim limon içine atalım ve 15 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  • Soğuması için bir kenara alalım. Tereyağını ve eritelim koptuğunu alalım ve sıvı yağını karıştıralım (tereyağı erişin yeterli ocakta fazla tutmayalım).
  • Baklava yufkasını tezgaha açarak tepsiyi üstüne koyarak ölçüsüne göre keselim.
  • Tepsiyi yağlıyoruz.
  • İki yufka sererek yağlıyoruz. Ben yufkaları iki iki koydum. Her iki yufkada da yağladım. Yufkanın kenar parçaları da aralarına koyarak bitirdim.
  • Ceviz içini dört kez aralara serptim bol cevizli oldu. İstediğimiz şekilde kesebiliriz. Ben baklava biçimi kestim.
  • Üzerine kalan yağı sürdüm.
  • 160 derece ısınmış fırının börek pişirdiğim iz rafın bir alt kısmında istediğimiz şekilde kızarınca ya kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcağı geçince soğuk şerbeti döktüm. Şerbetini çekince servise hazır oluyor afiyet olsun. Denemenizi tavsiye ederim çıtır çıtır nefis oldu. .
    Not:fırını 160 derece ayarda pişirmemin sebebi yavaş yavaş pisince içi hamur olmuyor bunu dikkate almamız lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder