6 Nisan 2021 Salı

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

 

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tane vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1 su bardağı toz şeker bardak boyu 200 mg
  • 1 paket kremşanti
  • Kremşanti için yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ince kıyım fındık üzeri için
  • 1 paket petibör bisküvi

    Yapılışı

  • Önce bal kabağını şeker suyunu koyarak pişirin ve püre haline getirin ardından verdiğim ölçülerdeki süt nişasta un toz şekeri bir tencereye alın kıvam alana kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan vanilyayı ekleyin ocaktan alın tereyağını ilave edin mikserle çırpın muhallebi pürüzsüz olsun.
  • Kremşantiyi çırpın dolaba kaldırın yapıma başlayalım önce kelepçeli kalıbın dibe bisküvi döşeyin az sütle ıslatın muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün.
  • Ardından bisküvi dizin yine kabak püresini sürün kabağın üzerine kremşantiyi sürün buzdolabında en az 5 saat bekletin fındığı üzerine serpin yenmeye hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder