6 Nisan 2021 Salı

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için;

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su

Sosu İçin;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un

Üzeri İçin;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  • Uygun bir tencereye alarak tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  • Onlar haşlanırken sosunu hazırlayalım.
  • Maydanozu ince doğrayalım, sos malzemelerini bir kapta karıştıralım.
  • Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım.
  • Daha sonra karnabaharlarımızı yağlanmış borcama sıkı bir şekilde dizelim.
  • Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  • Kaşar peyniri hafif kızarınca, yaklaşık 10 dakika sonra fırından alalım.
  • 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
  • Afiyet olsun 🍽

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder