Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2-2, 5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Islatmak için:
- 2 su bardağı süt
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
- Hazır çikolata sos
- Süt
Borcam Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tarifimize kekimizi yapmakla başlayalım.
- Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım, süt ve sıvı yağını da ekleyip tekrar çırpalım.
- En son kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız borcama kek hamurunun 3’te 2’sini dökelim, kalan hamura da kakao ekleyip karıştıralım ve kek hamurumuzun üzerine dökelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan keki 2 su bardağı süt ile ıslatalım.
- Muhallebisi için tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp pişirelim.
- Muhallebimiz pişince ocaktan alalım ve tereyağ ekleyelim, muhallebimiz ılıdığında ise toz krem şantiyi ekleyip tekrar karıştıralım ve kekimizin üzerine dökelim.
- En son hazır çikolata sosumuzu üzerindeki talimattan yarım bardak eksik süt ile pişirelim.
- Sosumuz soğuduğunda ise muhallebimizin üzerine dökelim.
- En az 2 saat dolapta bekletelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder