4 Nisan 2021 Pazar

Borcam Pastası Tarifi

 

Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2-2, 5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • Hazır çikolata sos
  • Süt

    Borcam Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tarifimize kekimizi yapmakla başlayalım.
  • Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım, süt ve sıvı yağını da ekleyip tekrar çırpalım.
  • En son kabartma tozu, vanilya ve un ekleyip karıştıralım.
  • Yağladığımız borcama kek hamurunun 3’te 2’sini dökelim, kalan hamura da kakao ekleyip karıştıralım ve kek hamurumuzun üzerine dökelim.
  • 180 derecelik fırında pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkan keki 2 su bardağı süt ile ıslatalım.
  • Muhallebisi için tereyağ ve krem şanti hariç tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp pişirelim.
  • Muhallebimiz pişince ocaktan alalım ve tereyağ ekleyelim, muhallebimiz ılıdığında ise toz krem şantiyi ekleyip tekrar karıştıralım ve kekimizin üzerine dökelim.
  • En son hazır çikolata sosumuzu üzerindeki talimattan yarım bardak eksik süt ile pişirelim.
  • Sosumuz soğuduğunda ise muhallebimizin üzerine dökelim.
  • En az 2 saat dolapta bekletelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder