4 Nisan 2021 Pazar

Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Türk kahvesi fincanı bulgur
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Nane
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Ekmek kıtırı için;

  • 1 kuru ekmek
  • Biraz tereyağ ve sıvı yağ(ekmek kıtırlarını küp küp doğrayıp fırında kızartıyoruz daha sonra erimiş tereyağında birkaç tur çeviriyoruz)

    Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınarak ısıtılır.
  • Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve tencerede kavrulur.
  • Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek kavrulur.
  • Üzerine 1lt kadar su ilave edilerek pişirmeye bırakılır.
  • Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır.
  • 1 yemek kaşığı un kavrulur.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
  • Salça da kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar su ilave edilerek kaynatılır.
  • Daha sonra baharatlarda eklenerek hazırlanan sos ocaktan alınır ve çorbaya ilave edilir.
  • Tuzu da eklenerek 1-2 dk kaynatılır.
  • Ezogelin çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

    Not: gerekirse kıvamını ayarlamak için su ilave edilebilir. Suyun bir kısmını et suyu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder