4 Nisan 2021 Pazar

Fırında Karnabahar Tavuk Graten Tarifi

 

Fırında Karnabahar Tavuk Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 karnabahar
  • Yaklaşık 700g dilimlenmiş tavuk
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı biber
  • 2 kl tuzu veya vegeta (sebze tozu)
  • 2 kl kırmızı biber tozu
  • 2 bardak su ( 220ml)
  • 300 g rendelenmiş peynir

    Fırında Karnabahar Tavuk Graten Tarifi Yapılışı

  • Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada kızartın.
  • Tavuğu ekleyin ve her şeyi iyice kızartın.
  • Şimdi doğranmış karnabaharı ekleyin, biber ve domates salçasını ekleyin ve baharatlayın.
  • Son olarak 2 bardak suyu içine dökün ve düşük seviyede yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Şimdi hepsini bir fırın tepsisine koyun ve üzerine peynir serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 ° ‘de yaklaşık 40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder