4 Nisan 2021 Pazar

Bu Lezzete Kim Hayır Diyebilir! Yoğurtlu Köpoğlu Mezesi Tarifi

 

Bu Lezzete Kim Hayır Diyebilir! Yoğurtlu Köpoğlu Mezesi Tarifiİçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 4 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 su bardağı kadar yoğurt

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanı alacalı bir şekilde soyarak küp küp doğrayalım ve bol kızgın yağda harlı ateşte kızartalım.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.
  • Kabağı da aynı şekilde kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve kızartarak patlıcanın yanına alalım.
  • Biberleri de çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım ve kızartalım.
  • Son olarak tavadaki bol miktardaki yağı azaltalım.
  • Tavada yarım çay bardağı kadar yağ kalması yeterli olacaktır.
  • Tavaya kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız bir diş sarımsağı ve tuzu ekleyelim ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ardından sarımsaklı yoğurt için yoğurdu bir kaseye alalım, içerisine rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsağı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Servis tabağına sırasıyla kızarttığımız malzemeleri ekleyelim ve en üstüne sarımsaklı yoğurdu ekleyelim.
  • Son olarak domatesin sulu kısmından yoğurdun üzerine ekleyerek son şeklini verelim.
  • Bu nefis lezzeti kesinlikle denemelisiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder