Bu Lezzete Kim Hayır Diyebilir! Yoğurtlu Köpoğlu Mezesi Tarifiİçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet domates
- 4 adet biber
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 su bardağı kadar yoğurt
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı
- İlk olarak patlıcanı alacalı bir şekilde soyarak küp küp doğrayalım ve bol kızgın yağda harlı ateşte kızartalım.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.
- Kabağı da aynı şekilde kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve kızartarak patlıcanın yanına alalım.
- Biberleri de çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım ve kızartalım.
- Son olarak tavadaki bol miktardaki yağı azaltalım.
- Tavada yarım çay bardağı kadar yağ kalması yeterli olacaktır.
- Tavaya kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Üzerine küçük küçük doğradığımız bir diş sarımsağı ve tuzu ekleyelim ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Ardından sarımsaklı yoğurt için yoğurdu bir kaseye alalım, içerisine rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsağı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Servis tabağına sırasıyla kızarttığımız malzemeleri ekleyelim ve en üstüne sarımsaklı yoğurdu ekleyelim.
- Son olarak domatesin sulu kısmından yoğurdun üzerine ekleyerek son şeklini verelim.
Bu nefis lezzeti kesinlikle denemelisiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder