Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kemah tuzu
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı et suyu
- 4 su bardağı su
Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanları ince ve küçük kare şeklinde doğruyalım.
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağını eritip soğanları ve kemah tuzunu ilave edip hafifi pembeleşene kadar kavurup iki bardak et suyunu ilave edip on beş dakika kısık ateşte pişirip ateşin altını kapatalım.
- Yumurta, un, yoğurt iyice çırpın su ile açarak karışımı süzgeçten geçirerek süzüp hazırlayalım.
- Ateşin altını yakıp hazırladığımız karışımı karıştırarak kaynama noktasında ateşin altını kısıp on dakika kaynatalım.
- Yarım yemek kaşığı tereyağını kızdırıp, kırmızı biber, nane, karabiber karıştırıp çorbanın üzerine ilave ederek karıştırıp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder