4 Nisan 2021 Pazar

Etli Nohut Tarifi

 

Etli Nohut Tarifiİçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber

    Yapılışı

  • Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlayın.
  • Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ilave ederek bir kaç kez karıştırın.
  • Daha sonra üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup beraber biraz daha (10-15 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…
  • Etli nohut tarifi püf noktaları

    • Nohut yemeği yaparken kullanacağınız nohutları önceden haşlamanız yemeği daha kısa sürede yapmanızı sağlayacaktır.
    • Nohut yemeğini tencerede de düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Ancak düdüklü tencerede yapmak zamandan tasarruf etmenizi, nohutlarınızın daha hızlı ve daha güzel pişmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder