Etli Nohut Tarifiİçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
Yapılışı
- Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlayın.
- Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun.
- Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ilave ederek bir kaç kez karıştırın.
- Daha sonra üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup beraber biraz daha (10-15 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…
- Nohut yemeği yaparken kullanacağınız nohutları önceden haşlamanız yemeği daha kısa sürede yapmanızı sağlayacaktır.
- Nohut yemeğini tencerede de düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Ancak düdüklü tencerede yapmak zamandan tasarruf etmenizi, nohutlarınızın daha hızlı ve daha güzel pişmesini sağlayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder