5 Nisan 2021 Pazartesi

Çilek Marmelatlı Kalp Kurabiye Tarifi

 

Çilek Marmelatlı Kalp Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Yinede kontrollü koyun )

Üzeri için

  • Çilek marmelatı

    Çilek Marmelatlı Kalp Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un hariç malzemelerin hepsini uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle açıyoruz.
  • Kalp formunda kalıpla kesiyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 1 tepsiyi bu şekilde yapıyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz geri kalan hamuru tekrar aynı şekilde açıyoruz.
  • İlk önce büyük kalp formuyla kesiyoruz.
  • Daha sonra küçük kalp formuyla kesip yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
  • Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine çilek marmelatı sürüp ortası açık olan kalpli kurabiyemizi yerleştiriyoruz.
  • Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder