5 Nisan 2021 Pazartesi

Trileçe Tarifi

 

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krema

Üzerine sürmek için

  • 1 poşet krem şanti ve 1 çay bardağı süt

Karamel yapmak için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

    Trileçe Tarifi Yapılışı

  • Keki için.Bu malzemeleri karıştırıp güzel bir kek hamuru elde edelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 45 dakika pişirelim.
  • Kek pişerken ayrı bir yandan şerbet hazırlayalım.Şerbet için.Şerbet malzemelerini de şeker eriyene kadar karıştıralım ve dolaba kaldıralım.
  • Üzerine sürmek için.
  • Krem şanti ve sütü mikser ile 3-4 dakika kadar çırpalım, şerbet döktüğümüz trileçenin üzerine sürelim.
  • Karamel için.Şekeri geniş bir tavaya alıp kaşık değdirmeden ara ara sallayarak kısık ateşte eritelim.
  • Tamamen eriyen şekerin içine tereyağını ekleyip hızlıca karıştıralım.
  • Kremayı da ekleyip orta ateşte karıştırmaya devam edelim.Soğuyunca kullanıma hazır.Not: kek ılıkken dilimledim ve kürdanla delikler yapalım.
  • Soğuk şerbeti, ılık kekin üzerine dökelim.Hazırladığımız krem şantiyi sürelim.Üzerine karamel sosu dökelim.Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder