Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 10 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için malzemeler
- 6 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krema
Üzerine sürmek için
- 1 poşet krem şanti ve 1 çay bardağı süt
Karamel yapmak için
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Trileçe Tarifi Yapılışı
- Keki için.Bu malzemeleri karıştırıp güzel bir kek hamuru elde edelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 45 dakika pişirelim.
- Kek pişerken ayrı bir yandan şerbet hazırlayalım.Şerbet için.Şerbet malzemelerini de şeker eriyene kadar karıştıralım ve dolaba kaldıralım.
- Üzerine sürmek için.
- Krem şanti ve sütü mikser ile 3-4 dakika kadar çırpalım, şerbet döktüğümüz trileçenin üzerine sürelim.
- Karamel için.Şekeri geniş bir tavaya alıp kaşık değdirmeden ara ara sallayarak kısık ateşte eritelim.
- Tamamen eriyen şekerin içine tereyağını ekleyip hızlıca karıştıralım.
- Kremayı da ekleyip orta ateşte karıştırmaya devam edelim.Soğuyunca kullanıma hazır.Not: kek ılıkken dilimledim ve kürdanla delikler yapalım.
- Soğuk şerbeti, ılık kekin üzerine dökelim.Hazırladığımız krem şantiyi sürelim.Üzerine karamel sosu dökelim.Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder