5 Nisan 2021 Pazartesi

Sini Kebabı (Tepsi Kebabı) Tarifi

 

Sini Kebabı (Tepsi Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma (Orta yağlı)
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kurusoğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • Karabiber, kimyon, pul biber ve tuz (1.5 çay kaşığı)
  • 1,5 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 kısmı üstü için su ile açılacak

Üstü için;

  • Domates, biber

Sos olarak; Su ile açılan salça

Sini Kebabı (Tepsi Kebabı) Tarifi Yapılışı

  1. İç malzemeleri ezme kadar küçük olması gerektiği için ben kıyma hariç diğer tüm malzemeleri robottan çektim. (kapya, soğan, sarmısak, maydanoz).
  2. Kıyma ile bu harcı güzelce yoğurdum.
  3. Salçanın tuz oranını da düşünerek tuzunu ve diğer tüm baharatları ekleyerek yoğurma işlemine 10 dk. devam ettim.
  4. Biraz dolapta dinlenmeye aldım.
  5. O sırada tepsiye elimle salçayı gelişi güzel yaydım.
  6. Üzerine dolaptaki kıymalı karışımı koydum. Elimle üstüne bastırarak aynı hizaya gelecek şekilde tepsiye yaydım.
  7. Üzerini keskin bir bıçakla 4 parçaya ayırdım. Kalabalık iseniz bu ölçü 6 parçaya kadar ayrılabilir.
  8. Üzerini domates ve biber ile süsledim.
  9. Salçalı suyu her tarafına gezdirdim.
  10. 230 derecede hafif ısınmış fırında 30 dk. Pişirdim.
  11. Sıcakken salata, kuru cacık ve pilavla servis yapabilirsiniz. Hepinize afiyet olsun. Sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder