Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Baharatlar: pul biber, karabiber ve tuz
İç harcı için:
- 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
- 300 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Baharatlar: kimyon, karabiber, pul biber ve tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- İç harcımız soğuyacağı için onu yapmaya başlayacağız.
- Bir tavada sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuracağız. Soğan miktarı çok gözükebilir, ama harcımızın tadı çok daha güzel oluyor ve az sulu oluyor.
- Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuracağız.
- Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edip güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişireceğiz.
- Ocağı kapatıp ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıracağız ve soğumaya bırakacağız.
- İçli köfte hamuru için bir kaba bulgur ve irmiği alıp üzerine kaynar suyu dökeceğiz.
- Üzerini streç filmle kapatıp, bulgur şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleteceğiz.
- Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yoğuracağız.
- Hamurumuz ele az yapışacak şekilde olacak. Çok cıvıksa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Biraz hamur gibi olacak, dağılmaması için.
- Hamurumuz mandalina büyüklüğünde bir parça alıp ıslattığımız avuç içinde ince olacak şekilde bastıracağız ve ortasına bol olacak şekilde iç harcımızdan koyacağız.
- Ve uçlarını yavaşça kapatıp elimizle birleşene kadar avucumuzda sıkacağız.Anlatması biraz zor ama fotoğrafda göstermeye çalıştım. Çok pratik ve kolay.
- Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartacağız.
- Rengi kızarması için yavaşça döndüreceğiz her tarafından kızarmasını sağlayalım.
İçli köftemiz hazır ☺️afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder