Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- Vanilya
- 3 su bardağı un
İç harcı için
- 3 büyük elma
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı iri kıyılmış ceviz
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı hazırlayalım ;)Tereyağını eritin.Üzerine şekeri ilave edin.Karamelize olmasını sağlayın.
- Karamelize olduktan sonra kabuklarını soyup rendelediğiniz elmaları ekleyin.
- Suyunu çekene dek pişirin.
- Üzerine tarçın ve cevizi ekleyin.Karıştırın.Soğumaya bırakın.
- Bu sırada un hariç diğer hamur malzemeleri bi kaba koyup karıştırın.Güzelce yoğurun.Unu kontrollü bir şekilde ekleyin.Yaklaşık 3 su bardağı un alıyor.
- Hamuru 20 dk dinlendirin.
- Dinlendikten sonra hamurunuzdan parçalar alıp avucunuzun içinde ortasında açın.
- 3 fotoğrafta gördüğünüz kesme aparatının üzerine koyun ve bastırın ki izi çıksın ( aparata yapışmaması için una batırıp çıkarabilirsiniz).
- Elmalı harçtan bir tatlı kaşığı hamurun ortasına koyun.
- Hafif parmaklarınızla yuvarlayın ve iki ucunu kapatın.
- Birleştirdiğiniz yeri ters çevirerek tepsiye alın.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 dk da pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri telin üzerine alarak soğumaya bırakın.
- Üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyin 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder