4 Nisan 2021 Pazar

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • Vanilya
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 büyük elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı iri kıyılmış ceviz

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcı hazırlayalım ;)Tereyağını eritin.Üzerine şekeri ilave edin.Karamelize olmasını sağlayın.
  • Karamelize olduktan sonra kabuklarını soyup rendelediğiniz elmaları ekleyin.
  • Suyunu çekene dek pişirin.
  • Üzerine tarçın ve cevizi ekleyin.Karıştırın.Soğumaya bırakın.
  • Bu sırada un hariç diğer hamur malzemeleri bi kaba koyup karıştırın.Güzelce yoğurun.Unu kontrollü bir şekilde ekleyin.Yaklaşık 3 su bardağı un alıyor.
  • Hamuru 20 dk dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra hamurunuzdan parçalar alıp avucunuzun içinde ortasında açın.
  • 3 fotoğrafta gördüğünüz kesme aparatının üzerine koyun ve bastırın ki izi çıksın ( aparata yapışmaması için una batırıp çıkarabilirsiniz).
  • Elmalı harçtan bir tatlı kaşığı hamurun ortasına koyun.
  • Hafif parmaklarınızla yuvarlayın ve iki ucunu kapatın.
  • Birleştirdiğiniz yeri ters çevirerek tepsiye alın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 dk da pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri telin üzerine alarak soğumaya bırakın.
  • Üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyin 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder