Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2, 5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 300 gram kuşbaşı et (Ben hindi kullandım)
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Sıcak su (Bulgurun üzerini geçecek kadar)
Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır.
- Kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp iyicene kavrulur.
- Başka bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
- Yıkanmış bulgur eklenir ve bir iki çevirdikten sonra kaynamış nohutları da ekledikten sonra suyunu da döküyoruz (üzeri geçecek kadar)
- Son olarak tuzunu ve 1 tatlı kaşığı zerdeçalı da ekleyip kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Gözgöz olunca ocağın altını kapatıyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz.
- Servis için kullancağınız kaseye önce kuşbaşı eti diziyoruz.
- Daha sonra üzerini bulgur pilavı ile kapatıyoruz.
- Servis tabağında ters çevirip çıkartıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder