4 Nisan 2021 Pazar

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gram kuşbaşı et (Ben hindi kullandım)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Sıcak su (Bulgurun üzerini geçecek kadar)

    Etli Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır.
  • Kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp iyicene kavrulur.
  • Başka bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
  • Yıkanmış bulgur eklenir ve bir iki çevirdikten sonra kaynamış nohutları da ekledikten sonra suyunu da döküyoruz (üzeri geçecek kadar)
  • Son olarak tuzunu ve 1 tatlı kaşığı zerdeçalı da ekleyip kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Gözgöz olunca ocağın altını kapatıyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz.
  • Servis için kullancağınız kaseye önce kuşbaşı eti diziyoruz.
  • Daha sonra üzerini bulgur pilavı ile kapatıyoruz.
  • Servis tabağında ters çevirip çıkartıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder