4 Nisan 2021 Pazar

Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek Tarifi

 

Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su

Aralarını yağlamak için

  • 2 çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı içi için

  • 2 bağ ıspanak (Saplarını ayırdım)
  • 1 kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tereyağ
  • Ve tuz karabiber kimyon
  • 1 kase kaşar rendesi

Peynirli için

  • 1 kase beyaz peynir
  • Yarım kase kaşar peyniri
  • Üzerleri için
  • 4 yumurta sarısı, mavi haşhaş kullandım

    Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek Tarifi Yapılışı

  • Unu bir kaba koydum. Üzerine karbonat ve tuzu koydum.
  • Büyük bir kase içine süt su sıvı yağı koydum yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
  • 5- 10 dk güzelce yoğurdum yumuşak bi hamur oldu.
  • 4 büyük bezeye ayırdım kenarda dinlenmeye bıraktım.
  • Hamur dinlenirken ıspanakları ince doğrayıp yıkadım soğanı rendeledim.
  • Tavaya sıvı yağ tereyağ ve soğanı koydum biraz kavurdum.
  • Ispanağı ekledim tuz ve baharatları koyup kavurdum kevgire koyup suyunu süzdürdüm.
  • Tezgaha un serpiştirdim bezeyi koydum üzerine de unu serpiştirip büyükçe açtım.
  • İçerisine sıvı yağ gezdirip her yerine yaydım.
  • Rulo şeklinde yuvarlayıp kendi etrafında doladım uç kısmını altına koyup kenara aldım diğer 3 bezeyi de aynı şekilde yaptım.
  • Tezgaha un serpiştirdim ilk yaptığım bezeyi aldım tepsi büyüklüğünde açtım.
  • Yağlı kağıt koyduğum tepsiye açtığım bezeyi serdim.
  • İçerisine rendelenmiş kaşlardan serpiştirdim.
  • Üzerine suyu süzülen ıspanağı koyup dağıttım heryanına.
  • Diğer yağlı bezeyi de tepsi büyüklüğünde açıp ıspanağın üzerini kapattım 10 dk dinlendirdim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirdim. Peynirlisi de aynı şekilde yaptım sade olanını yağlı bezeyi sadece açıp yağlı kağıtlı tepsiye koydum yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirdim.
  • 200 derecede pişirdim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder