Fırın Poşetinde BıldırcınTarifi İçin Malzemeler
- 6 tane bıldırcın
Sosu için
- 1/2 (yarım) şar çay kaşığı kimyon karabiber köri zerdeçal beyaz biber kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1’er tatlı kaşığı biber salçası ve bal
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 soğan suyu (Rendelenip sıkılacak )
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yeterince tuz
- Tuzu ve tereyağı fırına vermeden hemen önce ekliyoruz. Tereyağ oda ısısında yumuşamış olacak
- Varsa bebek patates biber havuç (yoksa şart değil)
Yapılışı
- Tuzu ve tereyağı fırına vermeden hemen önce ekliyoruz. Tereyağ oda ısısında yumuşamış olacak.
- Varsa bebek patates biber havuç (yoksa şart değil).
- Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırıyoruz.
- Bıldırcınları yıkayıp varsa kalan tüylerini temizliyoruz. Kanat altlarında kalıyor daha çok. Her yerine sostan sürüyoruz.
- Hava almayacak şekilde kapatıp 1-2 saat bekletiyoruz.
- Fırına vermeden hemen önce tuzu ve tereyağ ekleyip her yerine yediriyoruz. Ben erken sürdüm ama siz fırına vermeden hemen önce sürün.
- Sebzeleri de ekleyip poşetin ağzını kapatıyoruz.
- Üzerine kürdanla birkaç delik açıyoruz.
- 190 derece ısınmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. 40 dakika olunca poşeti kesip pişmesini kontrol edin.
- Pişmişse poşetten tepsiye alıp üzerleri kızarana dek pişirmeye devam edelim.
- Kızarınca fırından alalım. Ben salçalı sebzeli bulgur pilavı ile servis ettim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder