4 Nisan 2021 Pazar

Fırın Poşetinde BıldırcınTarifi

 

Fırın Poşetinde BıldırcınTarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane bıldırcın

Sosu için

  • 1/2 (yarım) şar çay kaşığı kimyon karabiber köri zerdeçal beyaz biber kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1’er tatlı kaşığı biber salçası ve bal
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 soğan suyu (Rendelenip sıkılacak )
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yeterince tuz
  • Tuzu ve tereyağı fırına vermeden hemen önce ekliyoruz. Tereyağ oda ısısında yumuşamış olacak
  • Varsa bebek patates biber havuç (yoksa şart değil)

    Yapılışı

  • Tuzu ve tereyağı fırına vermeden hemen önce ekliyoruz. Tereyağ oda ısısında yumuşamış olacak.
  • Varsa bebek patates biber havuç (yoksa şart değil).
  • Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırıyoruz.
  • Bıldırcınları yıkayıp varsa kalan tüylerini temizliyoruz. Kanat altlarında kalıyor daha çok. Her yerine sostan sürüyoruz.
  • Hava almayacak şekilde kapatıp 1-2 saat bekletiyoruz.
  • Fırına vermeden hemen önce tuzu ve tereyağ ekleyip her yerine yediriyoruz. Ben erken sürdüm ama siz fırına vermeden hemen önce sürün.
  • Sebzeleri de ekleyip poşetin ağzını kapatıyoruz.
  • Üzerine kürdanla birkaç delik açıyoruz.
  • 190 derece ısınmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. 40 dakika olunca poşeti kesip pişmesini kontrol edin.
  • Pişmişse poşetten tepsiye alıp üzerleri kızarana dek pişirmeye devam edelim.
  • Kızarınca fırından alalım. Ben salçalı sebzeli bulgur pilavı ile servis ettim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder