4 Nisan 2021 Pazar

Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça (Pırasalı Havuçlu) Tarifi

 

Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça (Pırasalı Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (Tekinin sarısını üzerine ayırın)
  • 4 su bardağından biraz fazla un kullandım azar azar ekleme yapalım fark edebilir

İç harç:

  • 4-5 pırasa (Yeşil kısımlarını kullandım)
  • 1 rendelenmiş havuç
  • Çok az sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Üzeri için:

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam

    Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça (Pırasalı Havuçlu) Tarifi Yapılışı

  • İç harcımız için yıkayıp rendelediğimiz havuçları ve ufak doğranmış pırasayı hafif yağ gezdirdiğimiz tavaya alalım.
  • Sebzelerin diriliği gidene dek pişirdikten sonra ocaktan almadan tuzunu baharatını ekleyip karıştıralım ve soğumaya alalım.
  • Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp düz zemin üzerinde elimizle çok inceltmeden esnetelim
  • Ortasına harçtan koyup uçlarını kapatalım.
  • Birleştirdiğimiz kısım altta kalacak şekilde yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Tercihen susam serpip 180 derece ısınmış fırında güzel kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun❤️💜.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder