4 Nisan 2021 Pazar

Havuçlu Bezelyeli Pilav (Nefis) Tarifi

 

Havuçlu Bezelyeli Pilav (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla haşlanmış bezelye
  • 1 havuç
  • 3 su bardağı su(sıcak su)
  • Tuz
  • 2-3 tutam dereotu (sevmiyorsanız eklemeye bilirsiniz eklerseniz çok lezzetli bir pilav oluyor)
  • 1/2 (yarım) tavuk bulyon

    Havuçlu Bezelyeli Pilav (Nefis) Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri sıcak tuzlu su ile ıslatalım.
  • Havucu çok ince olmayacak kalında olmayacak şekilde küp küp doğrayalım. Resimlerde göreceksiniz.
  • Tencereye yağlarımızı alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika kadar kavuralım. Soğanın pembeleşmemesi lazım.
  • İçine doğradığımız havucu ekleyip sık sık karıştırarak kavurmaya devam edelim. (Havuçlar hafif yumuşayacak)
  • Pirinçleri süzüp ekleyelim. Pirinçlerle beraber kısık ateşte 5 dakika kadar kavuralım.
  • Bezelyeyi ekleyip 2 bardak sıcak suyu ekleyelim. Kalan bir bardak sıcak suda bulyonu eritip onu da ekleyelim tuzunu ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Pişen pilavımız 5 dakika dinlendirip ince kıydığımız dereotunu ekleyip karıştıralım.
  • 5 dakika daha dinlendirip kalıpla servis tabağına alalım. Dereotu tarifin orjinalinde var eklemek size kalmış. Dereotu eklemeden de lezzetli bir pilav. Eklerseniz doyumsuz bir lezzet oluyor. Bizim çok sevdiğimiz bir pilav. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder