1 Nisan 2021 Perşembe

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 700 gram ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Sosu İçin

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • Serpmek için haşhaş veya susam çörekotu 

    Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz bunun için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkıyoruz kenara süzülmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz üzerine baharatlarını ilave edip ıspanakları ekliyoruz.
  • Yüksek ateşte hemen bir soteliyoruz çok pişirmenize gerek yok daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
  • Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
  • Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder