Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 700 gram ıspanak
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
Sosu İçin
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzerine
- 1 yumurta sarısı
- Serpmek için haşhaş veya susam çörekotu
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz bunun için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkıyoruz kenara süzülmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz üzerine baharatlarını ilave edip ıspanakları ekliyoruz.
- Yüksek ateşte hemen bir soteliyoruz çok pişirmenize gerek yok daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
- Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder