4 Nisan 2021 Pazar

Kat Kat Pastane Açması Tarifi

 

Kat Kat Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 büyük çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 75 gram tereyağ (Bezelerin üstüne koymak için)

Üzerine sürmek için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

    Kat Kat Pastane Açması Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine sıvı malzemeleri şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
  • Daha sonra tuz ve unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
  • 45dk mayalandırdıktan sonra 16 beze yapalım.
  • Üzerlerine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup 15 dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri yağ ile beraber elimizle açalım ve şeritler yapalım.
  • Bütün bezeler bitince hafifçe uzatıp iki üç kez kıvırıp iki ucunu birleştirelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 25 dk tepside mayalandırdıktan sonra 200 derecede pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder