Kat Kat Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 büyük çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tane yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 75 gram tereyağ (Bezelerin üstüne koymak için)
Üzerine sürmek için
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Kat Kat Pastane Açması Tarifi Yapılışı
- Bir kabın içine sıvı malzemeleri şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
- Daha sonra tuz ve unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
- 45dk mayalandırdıktan sonra 16 beze yapalım.
- Üzerlerine 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup 15 dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri yağ ile beraber elimizle açalım ve şeritler yapalım.
- Bütün bezeler bitince hafifçe uzatıp iki üç kez kıvırıp iki ucunu birleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 25 dk tepside mayalandırdıktan sonra 200 derecede pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder